uw situatie

Oorzaken van body stress in dit gebied zijn:

  • hevige schokken in de nek bij een val of aanrijding
  • hevige klap tegen het hoofd of hard op het hoofd vallen
  • langdurig met hoofd voorovergebogen werken/zitten/lezen
  • nek langdurig en in een gedraaide positie houden, b.v. bij het lezen van een papier en werken op de pc, en tegelijkertijd telefoneren of zoals bij het achteruitrijden in de auto.
  • onbewust langdurig met opgetrokken schouders zitten of werken
  • emotionele spanning (woede of angst), werkdruk/stress die maakt dat men de schouders optrekt en de nekspieren te veel en te lang aanspant

Een 52 jarige man kwam met ondraaglijke pijn in het gebied tussen en onder de schouderbladen, uitstraling naar de linkerarm en tinteling in de wijs-en middelvinger. Zelfs zware zenuwpijnstillers hielpen niet. Hij kon tijdens de behandeling bijna niet stil liggen en moest telkens zijn arm bewegen en door aanraking/massage van de pijnlijke plek het gebied voor een paar minuten ontlasten. Tevens had de man veel nekpijn en een zwaar hoofd. Direct na de eerste 3 behandelingen werd de pijn bijna onmiddellijk weggenomen maar kwam dan de volgende dag of de dag er na weer terug, maar minder hevig. Bovendien was het 's nachts rustig en ook overdag nog slechts komend en gaand. Na de 6e behandeling voelde hij af en toe nog tinteling in wijsvinger en soms lichte spanning in hoofd en nek vooral na stressvergaderingen. Hierna geen enkele klacht meer en we hebben de behandeling omgezet in een onderhoudsbehandeling elke 2 à 3 maanden om het nooit meer zo ver te laten komen.