uw situatie

RSI - klachten ontstaan sluipend over een langere periode. Onmerkbaar doet zich spanning voor die zich op de lange duur vast gaat zetten. Voortkomend uit een herhaalde langdurige gespannen houding waarin dus telkenmale dezelfde beweging wordt toegepast. De "muis" arm is vaak het resultaat van veel bureauwerk achter een PC. Echter ook andere herhaalde langdurige gespannen houdingen kunnen de oorzaak zijn.

De constante houding van hoofd en nek en veelal gespannen werkhouding en werkdruk brengt een dermate grote spanning teweeg in het nek- schoudergebied dat het lichaam zich daar beschermt door de spanning op te slaan als spierspanning. Daar worden de zenuwen belemmerd en bekneld met als gevolg dat de communicatie tussen arm/hand en hersenen niet meer optimaal is met als resultaat de optredende pijnlijke klachten.

Een 41 jarige secretaresse kwam met RSI klachten in arm en handen (pijnlijk en tintelend gevoel), veel algemene stress, hyperventilatie, regelmatig last van hoofdpijn en hartkloppingen. De RSI klachten waren nog maar kort geleden opgetreden. Na 3 behandelingen waren alle klachten verdwenen. Dit is een extreem snelle verbetering die niet gebruikelijk is, doch blijkbaar ook mogelijk met BSR.

Een 28 jarige vrouw kwam met RSI en nekklachten die reeds een half jaar aanwezig waren. Verder had zij ook al vanaf haar jeugd klachten in de onderrug. Na 6 behandelingen over een periode van anderhalve maand was de situatie zo verbeterd dat zij weer geruime tijd achter de PC kon zitten zonder klachten. De behandelingen werden nu 1 x per maand voortgezet en zowel de nek als de rug vorderen langzaam in langere periodes zonder gevoeligheid en stijfheid. Voorzichtigheid blijft geboden, maar na nog eens 4 behandelingen zijn de klachten nog slechts minimaal en is zij weer volledig in het arbeidsproces opgenomen. Zij wil nog geruime tijd onder behandeling blijven (1 x per maand) tot alles helemaal stabiel en ook weer sterk is.