uta koch

Niet meer piep maar nog jong genoeg om in 2003 de intensieve en gedegen opleiding tot gecertificeerd Body Stress Release Practitioner in het mooie Zuid Afrika te volgen. In Rondevlei bij Gail en Ewald Meggersee. Zij hebben de techniek eind jaren "70 ontwikkeld om Ewald, die zelf al 30 jaar hevige pijnen had en verlammingsverschijnselen ging vertonen, van zijn klachten te verlossen. Met succes!

Body Stress Release is een methode, maar niet zomaar een techniek. Het bezit een oneindige diepte, juist daar waar het ogenschijnlijk aan de oppervlakte werkt. Met respect voor de eigen intelligentie van het lichaam om het helend vermogen aan te wenden in het tempo en met de kracht die voor dat lichaam juist is.

Tot nu toe het mooiste vak dat ik geleerd heb!
Inmiddels heb ik alweer veel ervaring en kan ik wel zeggen dat het een uiterst inspirerend vak is met verrassende en prachtige resultaten. Onvoorspelbaar en derhalve steeds weer verbazingwekkend nieuw. Dat houdt je jong en alert. En regelmatige "onderhoudsbeurten" met Body Stress Release door een collega, hebben een tweeledig effect: je blijft alert op je vak en fit in je lijf.

Hoe het zo gekomen is
Van huis uit Duitse kwam ik op m'n 7e naar Nederland, doorliep de HBS, werd op m'n 19 schoonheidsspecialiste, en deed bij Schoevers de secretaressenopleiding. Toen begon de carrière met 12 ambachten en 13 ongelukken: van grimeur bij het toneel, via een eigen praktijk en directeur van de branche-organisatie van de Schoonheidsverzorging tot directiesecretaresse en weer later een managementbaan in het bedrijfsleven, heb ik op veel terreinen onmisbare ervaringen opgedaan, omdat ik op bijna alle gebieden cursussen en/of opleidingen volgde en/of gaf. Van verkoopkunde tot management. Van lichaamsmassage tot elektrisch ontharen. Van pedagogie tot orthomoleculaire voeding. Van Touch for health tot spreken in het openbaar. Van bio-energetica tot stoelmassage. Om maar niet te spreken van alle persoonlijke "groei" cursussen. En allemaal boeiend en leerzaam. Uiteindelijk begreep ik dat mijn kracht en voldoening ligt in het werken met mensen, één op één, die ik iets kan "geven." En toen kwam "toevallig" BSR op mijn pad!

Body Stress Release practitioner
Het is voor mij, naast de solide opleiding die voor dit vak nodig is, ook de culminatie van een leven leren en ervaring op doen in het omgaan met mensen en leren luisteren, naar de ander en jezelf. De verten verkennen, grenzen stellen en weten wat je doet.

Voor de goede orde: ik ben geen genezer of healer en wil dat ook nooit worden. Ik wil u wel graag dat duwtje in de goede richting geven om uw lichaam weer de kans te geven zich zelf te genezen.
Met alle plezier.

Tot ziens in mijn praktijk.