uw situatie

Hoofdpijn als uiting van stress kan vele oorzaken hebben, net zoals de uitingsvormen ervan heel divers zijn. De hevige val op het stuitje in de kinderjaren kan wellicht body stress opgebouwd hebben waar nu nog steeds de hoofdpijnen het effect van zijn.

Spanningshoofdpijn na drukke vergaderingen en stressvolle bezigheden kunnen een opgebouwde vastgezette spierspanning als oorzaak hebben. Ook emotionele gebeurtenissen kunnen hiertoe leiden.

De "menstruatie" hoofdpijn/migraine bij vrouwen (buiten eventuele hormonale storingen) is in veel gevallen een effect van opgebouwde spierspanning. De inwendige organen zijn verbonden met de spieren van de buikholte en de rug. De irritatie van de baarmoeder vlak voor en tijdens de menstruatie heeft een reactie van genoemde spieren tot gevolg, waardoor reeds aanwezige spanning wordt versterkt die zijn uitwerking heeft op het gebied in de nek en het hoofd.

Een 63 jarige vrouw met een zware baan kwam met de volgende klachten: veel hoofdpijn sinds de pubertijd, sedert een paar maanden pijn in de onderrug, moe en zonder energie.
Na de 1e behandeling was de energie weer totaal teruggekeerd, na de 5e behandeling was de hoofdpijn die aanvankelijk nog komend en gaand was verdwenen en is dat gebleven. Na nog 4 maandelijkse behandelingen namen ook de andere klachten af en verdwenen totaal. Waarna besloten is tot onderhoudsbehandelingen elke 2 à 3 maanden i.v.m. met de zware baan. Voorkomen is beter dan genezen!


Een 53 jarige man met pittige managers topfunctie lijdt al ruim 40 jaar aan zware hoofdpijn aanvallen, meestal in het weekend. Aanvankelijk werden de hoofdpijnaanvallen wat minder heftig, de weken erna kwamen de aanvallen frequenter, maar waren ook lichter. In die situatie kwam weinig verandering in de maanden die volgden. De behandelingen waren toen maandelijks. Na een periode van 6 keer een wekelijkse behandeling was er nog maar af en toe een hele lichte hoofdpijn, maar meestal slechts een zwaar hoofd. Uiteindelijk komt het er op neer dat hij na 1 jaar voor het eerst in 40 jaar een hoofdpijvrije periode van maanden inging. Nu weer 2 jaar verder hebben we geconstateerd dat hij zo heel af en toe, 2 á 3 maal per jaar eens een hele lichte hoofdpijn heeft. Hij komt nog steeds 1 x per maand voor een onderhoudsbeurt. Zijn stressvolle topfunctie vergt erg veel van hem.
Totaal bezien heeft het voor deze cliënt weliswaar 1 jaar en 25 behandelingen geduurd vóór hij helemaal van zijn klacht af was, maar hij vindt het nog steeds heel erg de moeite waard. Temeer daar wel al vrij snel na aanvang van de behandelingen een verandering en lichte verbetering optrad en tenslotte is hij nu na ruim 40 jaar voor het eerst echt zonder hoofdpijn.