onze filosofie
  • U bent cliënt, géén patiënt van de praktijk
  • Body Stress Release is een gezondheidstechniek
  • De Body Stress Release practitioner stelt geen diagnose
  • BSR behandelt geen ziekten, aandoeningen of afwijkingen
  • De BSR practitioner helpt het eigen genezende vermogen te activeren

BSR helpt het lichaam vastgezette spierspanning (body stress) als gevolg van overbelasting los te laten. De BSR practitioner is geen genezer of healer. Elk mens is mede verantwoordelijk voor gezondheid en welzijn van zijn/haar lichamelijke situatie. De verantwoordelijkheid van de BSR practitioner (beoefenaar) ligt niet bij het genezen van de cliënt maar bij het perfect toepassen van de geleerde BSR techniek en het begeleiden van de cliënt in diens manier van omgaan met diens lichaam tijdens het proces van het loslaten van de vastgezette spierspanning.

Body Stress kan derhalve optimaal werken door een coöperatieve houding van de cliënt met betrekking tot de zorg voor het eigen lichaam en voorkoming van weer nieuwe body stress, met name door het opvolgen van de verstrekte adviezen. De verantwoordelijkheid voor de ontwikkeling van de lichamelijke conditie en het algeheel welzijn ligt dan ook geheel bij de cliënt zelf.

Body Stress Release heeft tot doel het lichaam terug te leiden naar en het onderhouden van de optimale staat van welzijn.
De practitioner is niet verantwoordelijk voor het niet (tijdig) inroepen van medische hulp.